Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta elméleti anyagrész

68 000 Ft

AMM elmélete – távoktatásban

Az alternatív mozgás- és masszázsterápiák tevékenysége a keleti masszázs és mozgás ismeretén alapul. Az alternatív mozgás- és masszázsterápia felméri, kezeli, kimozgatja, átmasszírozza a kliens érintett területeit.

 

Az AMM modulunk 3 fő egységből áll.

 1. Elmélet, mely vizsgafelkészítő anyag, szorosan illeszkedik a vizsgaközpont által elvárt tananyaghoz
 2. Mozgásos gyakorlatsor kivitelezése, megtanulása (Tajcsi, Csikung, Jóga)
 3. Masszázs gyakorlat (Nálunk az ayurvédikus masszázsok tanulhatók)

Az árképzés azért áll 3 szakaszból, mert elfogadjuk a korábban megszerzett kompetenciákat, melyeket más intézményékben is megszerezhettek a hallgatók.

Amennyiben AMM szakmodulból szeretnél vizsgát tenni, regisztrálj az AMM elméleti csomagunkra, a további anyagrészeket személyes egyeztetés alapján megtrervezzük számodra.

A Teljes AMM szakmodulhoz további gyakorlati elemek választhatók:

 • a felsorolt masszázs terápiás kurzusainkból, tantermi képzés formájában
 • mozgásterápiás vizsgafelkészítő kurzus (3 napos tantermi formában)

Képzés célja

 • Az alternatív mozgás- és masszázsterápiák tevékenysége a keleti masszázs és mozgás ismeretén alapul. Az alternatív mozgás- és masszázsterápia felméri, kezeli, kimozgatja, átmasszírozza a kliens érintett területeit. Miután tájékozódott az eddigi orvosi ellátásról, az AMM szabálya szerint felállítja az anamnézist, majd a kezelési tervet. Ez alapján végez rendszeres kezelést. Az állapot változást, a beteg visszajelzései és a kezelő orvosi konzultáció alapján észleli. A programot szükség szerint módosítja. Preventív kezelést végez, a beteget egészséges életmódra neveli.

Képzés szabályozásának jogi háttere:

 • 40/1997. (III.5.) Kormányrendelet a természetgyógyászati tevékenységről
 • 11/1997. (V.28.) NM rendelet a természetgyógyászati tevékenység gyakorlásának egyes kérdéseiről

Szakképzésre vonatkozó adatok:

 • Szakképesítés megnevezése: Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta (továbbiakban: AMM)
 • Képzés formája: iskolarendszeren kívüli

A képzés szakmai követelményei:

A hallgató legyen képes:

 • alkalmazni az AMM komplex terápiarendszerét:
  • klasszikus és modern-népi gyógyászati ismereteit;
  • anatómiai, élettani, kórélettani elsősegélynyújtás ismereteit;
  • klinikai alapismereteit;
  • etikai normáit.
 • megfelelő kommunikáció alkalmazására
 • dokumentációs feladatok ellátására
 • higiénés előírások betartására
 • mozgásprogram bemutatására, gyakorlatok betanítására
 • csoportos egészségmegőrző program vezetésére
 • masszázsterápia végzésére.

A képzés szerkezete, ideje:

1. Az AMM képzés bemutatása, a szakma, a tantárgy és a vizsgakövetelményei, holisztika és AMM, energetika, AMM helye a tgy. módszerek rendszerében, orvostud. És AMM, abszolút és relatív kontraindikációk, AMM élettani hatásai. Egyéni időbeosztás
2. AMM története, Mo. képviselői, Qi Gong gyakorlásához szükséges alapvető pozíciók bemutatása (álló, ülő, fekvő), általános kondicionáló, harmonizáló mozgássor és pozíciók bemutatása, gyakorlatok az öt elem, illetve energiapáholy harmonizálásra, a nyolc bársonyos gyakorlat, az öt állat gyakorlata, az egyes ízületekre ható gyakorlatok bemutatása. Egyéni időbeosztás
3. Tai chi chuan, a nyolc állás-öt lépés, a Jang iskola öt elemet stimuláló gyakorlatai, az alsó- és felső végtagot erősítő mozgáskoordinációk. Egyéni időbeosztás
4. Do In, általános masszázs a pangások oldására, tonizáló masszázs bemutatása, szedálómasszázs bemutatása, az öt elem harmonizálására szolgáló masszázsok bemutatása, a fej meridiánok pangását oldó szellemi funkciót javító masszázs, a szem funkciót javító masszázs. Egyéni időbeosztás
5. Wai Tan Kung, meridiánokra ható gyakorlatok, Zang-Fu-kra ható gyakorlatok, ízületekre ható gyakorlatok, általános hatású gyakorlatok. Egyéni időbeosztás
6. Jóga, a jóga légzéstechnikáinak bemutatása, és magyarázata, jóga története, irányzatai, a gerincre ható ászanák bemutatása, indikációk, kontraindikációk. Egyéni időbeosztás
7. Jóga, a jóga légzéstechnikáinak bemutatása, és magyarázata, a keringésre és hormonrendszerre ható ászanák bemutatása, indikációk, kontraindikációk. Egyéni időbeosztás
8. Jóga, a jóga légzéstechnikáinak bemutatása, és magyarázata, a belsőszervekre ható ászanák bemutatása, indikációk, kontraindikációk. Egyéni időbeosztás
9. Masszázsterápiák, Tradicionális Thai masszázs, Shiatsu. Egyéni időbeosztás
10. Masszázsterápiák, Yumeiho, Do-in. Egyéni időbeosztás

A képzésbe való belépés feltételei:

 • Minimum középfokú végzettség
 • Egészségügyi modul, természetgyógyászati modul sikeres vizsgája vagy párhuzamos felvétele az AMM szakmodullal.
 • Aki önfejlesztő céllal a képzésbe való bekapcsolódásba nincs feltétele

Személyi feltételek:

 • Oktatóval szembeni elvárások: Természetgyógyász-AMM végzettség
 • Tárgyi feltételek: Oktatási portál

Elméleti képzés. Távoktatásban folyamatosan indul, jelentkezzen most!

Aryan 2004 Kft.  Képzési engedély száma Ny.Sz.: B/2020/005229

Kérdésed van? Elakadtál? Nem tudtál még dönteni?

Ne aggódj, összeállítottunk Neked egy tudásbázist, ahol igyekszünk előre megválaszolni felmerülő kérdéseidet:

https://www.termeszetgyogyaszkepzes.hu/gyakran-ismetelt-kerdesek/

 

Láss különbséget! Nézz a dolgok mögé!

1, Hitvallásunk:  „ Mást, jobbat, tartalmasabbat, egy életre szólót!  Hivatást!”

2, Azt, hogy ki kezébe adunk jogosítványt a gyógyítói munkához felelőssé tesz egy életre szólóan  minket!
Nincs olyan szakma, melyet gyorsan, kizárólag tananyagból profin elsajátíthatsz!
A tradíció és a tudomány találkozása – legyen érték számodra, ha gyógyítóvá szeretnél válni!
A gyógyító munkájához egyfajta szellemiség is szükséges. E nélkül nincs valódi gyógyító képzés!
Ne a vizsgára készülj elsősorban! Az ÉLETRE!!   Kívánj HIVATÁST tanulni!

3, Tanulj úgy, hogy a gyakorlatban is megálld a helyed! E közben szánj időt saját fejlődésedre, gyógyulásodra! Hisz hitelesség nélkül mit ér egy szakma!

4, Kihez vinnéd gyermekedet gyógyulni? Ki felé lennél bizalommal? Néhány hónap alatt bemagolt –majd múló ismeretanyaggal rendelkező, vagy gyakorlatban is felkészült hiteles természetgyógyászhoz?
Tudod mit jelent a terápiás gyakorlat?  Létezhet úgy képzés, hogy ezt ne tanulják a Hallgatók?
Sajnos az alap tananyag ezt nem tartalmazza. Hiába ugyanabból a tananyagból tanítanak egyes iskolák, a felkészítések között hatalmas különbségek vannak!

5, Egy gyógyító soha nem arra fókuszál, mennyi bevétele lehet! Ha becsületesen, jól képzetten dolgozol, ha szánsz időt a folyamatos fejlődésre, fejlesztésre, ha igényes a környezeted, ahol fogadod a klienseket, eleve sikerre rendeltetett a munkád! Szájról szájra terjed jó híred, csodás állandó, kiszámítható szeretetteljes munkád lesz egy életre!
Szeretnéd látni a képzés alatt, hogy dolgozik egy természetgyógyász? Milyen egy tanácsadás? Hogy tervezzük meg az azt követő terápiát? Hogyan és milyen fontos adatokat dokumentálunk? Egyáltalán miért rögzítjük a kliens adatait, fontosabb anamnézis adatait, illetve, hogy milyen lépésekkel, milyen terápiát alkalmazunk? Hogyan választjuk ki a megfelelő kezeléseket, hatóanyagokat?  Miért fontos a kliens véleménye a terápiák során? Hogy tesszük mérhetővé a változásokat?

6, Nálunk a hospitálás a képzés része. Gyakorlati része. Mely – bár nem tananyag a vizsgához – rendkívül fontos eleme a kurzusoknak! Gondolj csak bele, hogy lehetne asztalos az, aki még sohasem munkált meg egyetlen fát sem?? Csak….mert könyvből megtanulta…..

7, Szükséged van segítségre, hogy elindulj a szakmában?  Hogyan lehet működési engedélyt szerezni? Hogyan lehet rendelőt nyitni? Milyen szabályok között tudunk hivatalosan – félelem mentesen dolgozni? Mit jelent a kuruzsló törvény? Tudod, hogy mindazok, akik engedély nélkül dolgoznak, hiába van papírjuk, végzettségük, mind kuruzslók?  Jogi háttérrel rendelkező képzéseinken, szakemberünk, Dr. Sarusi-Kis Bettina E.ügyvéd minden eshetőségre felkészít! Ő a kisebbik lányunk. Minden képzést elvégzett nálunk. Még gimnazista korában kezdődött a szerelem a természetes gyógymódokkal. Mire érettségizett számos alternatív kurzuson Tanúsítványokat szerzett. A hivatása nem e szakterület lett. Elvégezve a Jogi Egyetemet, ügyvédi szakvizsgát tett. Hivatalosan ügyvédként dolgozik, e mellett folyamatosan képzi magát az alternatív területen is. Jelenleg Life coach –ként diploma munkáját írja.

8, A nálunk végzett hallgatókat végigvezeti a működési engedélyek, a hivatalos munkába állás lépcsőin!
Segítséget nyújt az esetleges elakadásoknál. Jogi és életvezetési tanácsaival bátran indulhatnak munkát vállalni Hallgatóink. Számos külföldi munkába állás folyamatát is megsegítettük ilyen szakmai és jogi háttérrel.
Supervisióink – továbbképzéseink egy életre szóló segítséget adnak a szakmai fejlődés útján!

9, Végül nézd meg honlapunkat!  Nézd végig, milyen igényességgel készítettük, Nézd meg, számodra kiderül-e, hogy gyakorló természetgyógyászok, pszichológusok, orvosok, valódi szakmájukat szívvel-lélekkel végző szakemberek vagyunk!

10, Nézd meg, kiderül-e számodra, hogy nem elsősorban képzés értékesítők vagyunk!

11, Mindannyian a szakmánkban sikeres keresett szakemberek vagyunk, akik szeretnénk tudásunk legjavát átadni a jövő jól képzett természetgyógyászai számára! Több, mint 20 éves szakmai és közel 20 éves oktatási gyakorlattal rendelkezünk!

12, Iskolánkból számos sikeres szakember került ki az elmúlt években! Akikre büszkék vagyunk!

13, Hamarosan elérhető képekkel, videókkal honlapunkon az „ AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK „ menüpont.

14, Azon végzett Hallgatóink sikertörténetét láthatjátok, akik képzéseink elvégzésével az ország számos pontján működtetik vállalkozásukat, keresett szakemberekké váltak. Szeretettel gondolnak vissza ránk.

Igényes oldal! Teljeskörű tájékoztatás!

Kedves Ágnes! Közelmúltbeli telefonbeszélgetésünk az amúgy is szimpatikus és meggyőző weboldalán, és azon belüli bemutatkozásán túl további meggyőződést adott, hogy az Ön képzési rendszerében jó helyen leszek. Ajánlására szakirányként a fülakupunktúrát választottam és csomagban kérem, ahogy a weboldala kínálja és ahogy Ön szóban is ajánlotta, természetesen elfogadom az érveit a szakirány-választással kapcsolatban és abszolút bízom a tapasztalatában és szakértelmében. Köszönöm szépen ezúton is a telefonon rám szánt idejét és gondolatait, sokat segített.
Köszönöm! Tamás

Tamás

“Hálásan köszönöm az összes információt.Szerintem egy életre szóló “szerelem” indult az ayurvédával az életemben és a szakmámban.

Legyen szép napod!”

Marianna

“Sikeresen levizsgáztam!!!!


Kedves Ági! Csak most jutottam el odáig hogy írjak. Sikeresen levizsgáztam Fülakupunktúrából.
A 6 jegyből 5 lett 5-ös
1 db 4-es (az anamnézisem lett a 4-es. Kicsit másként gondolkodtunk)
Fogalmam sincs, hogy alakul a májusom… Egyenlőre a rengeteg elmaradásom igyekszem behozni, nem tudom mikor tudok képzésekre menni, viszont szívesen várom a leveleket…..szívesen megyek hozzád!
Köszönöm a felkészítést!
Andi

Andi


Kedves Ági!

Köszönöm szépen a segítséget az esettanulmányhoz. Ha esetleg még lesz kérdésem, akkor jelentkezem.

A harmadik nap végére megértettem miért jelentkeztem. Nekem magamnak egy gyógyulás volt ez a három nap. Egy szemfelnyitás, hogy mit csinálok rosszul, hogy jó úton vagyok, hogy akkor is megcsinálom, amit megálmodtam. Azt nem mondom, hogy sétagalopp lesz, de jók az alapok. Az első két nap bizonytalansága után számomra a harmadik nap egy kiteljesedéssel zárult.
Kerestem recepteket a jegyzet ajánlott alapanyagai alapján, a férjemnek is tetszik az új irány. 🙂

Köszönök szépen nektek mindent!
Május 18-án találkozunk!

Ölellek benneteket!

Ildikó

Ildikó

“Kedves Szerzőtársak!

Köszönöm, hogy az idén is hozzájárultatok írásaitokkal, ászana sorozataitokkal magazinunk minél hitelesebbé, tartalmasabbá tételéhez. Ti vagytok az a Csapat, aki a Jóga útja magazin színvonalát jelentitek és garantáljátok, s ezzel olyan hiteles tudást, szemléletmódot adtok olvasóinknak, ami sokak számára egyébként talán elérhetetlen lenne. 

Kívánok nektek Áldott Karácsonyt és minden jót az Új Esztendőre!

Hálával és szeretettel

Erika “

Bajkó Erika

A jóga útja magazin kiadója

“Nagyon várom a találkozást, olyan nagy örömmel megyek mindig és olyan sokat gazdagodom szellemileg-lelkileg :)”

Vácity Eszter

Hallgató – Ayu. Konz. és Ayu. terápiák kurzusok résztvevője

“Drága Ági!

Szeretném megosztani Veled gondolataimat(esettanulmány része magamról) Már 3.napja úlök egy fogászati kongresszuson és azt gondolom,hogy fogalma sincs a fogorvosoknak arról,hogy mi az oka a fogászati/szájsebészeti/ízületi problémáknak és csak tapogatóznak,próbálkoznak a terápiával.

 Az ayurvéda pedig szinte minden esetben megoldást ad(ha a beteg együttműködő).

Hálásan köszönöm Neked!😇😘

Dr. R. Marianna

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza a SHOP-ra