Ayurvédikus képzések

I. Ayurvéda Konzulens képzés 2 félév

Bevezetés

Az Ayurvéda nemcsak a tudományt, de a vallást és a filozófiát is magában foglalja,melyben  az igazság a Lét, a Tiszta Létezés, mint élet Forrása. Az Ayurvéda az igazság tudománya, ahogyan az az élet által megmutatkozik.

Tanfolyam sorozatunk az alapoktól szintenként felépítve kíván betekintést nyújtani e csodálatos több ezer éves bölcsesség, tudomány, egészségtudomány, erkölcs-és etikai normák rendszerébe, mely tudás birtokában többszintű fejlődés tapasztalható.

Kiknek ajánljuk:

 Masszőröknek, természetgyógyászoknak, jógaterapeutáknak, pszichológia szakterületein dolgozó szakembereknek, valamint azon kedves érdeklődőknek, kik fontosnak tartják megérteni testük működését, felelősséget kívánnak vállalni gyógyulásukért

Programunk fő célkitűzése:

 • a több, mint 5000 éves, a mai napig élő, klinikailag igazolt, ayurvédikus gyógyászat bemutatása alap és emelt szinteken.
 • módszereivel testi-lelki egészségünk elérése,
 • annak megtartása hosszú távon,
 • korunk népbetegségeinek elkerülése.
 • praxis módszerének hatékonyabbá tétele integrál szemléletű tudásanyaggal

Jelen programunk egészségmegőrző, öngyógyító eljárások összessége, melyet megismertetünk a résztvevőkkel saját életükért való felelősségvállalás jegyében.

Terapeuták, szakemberek részére integrál szemléletű oki terápiák megismerését szolgálja.

 • a módszer tanulható
 • folyamatosan fejleszthető
 • kiváló egészség teremthető alkalmazásával

Az Ayurvéda  a világ több országában a modern medicina mellett, és azzal együtt működve van jelen! Klinikai módszertanára orvosok szakosodnak!

A képzés célja:

Olyan átfogó ismeretek nyújtása az ayurvéda rendszeréből, mely nagymértékben segíti a terapeutát saját egészségi állapotának teljesebb körű tudatosságában, betegségek korai felismerésében, az egyensúly helyreállításában, de legfőképp a megelőzésben, példamutatásban.

Továbbá képessé teszi a tudás átadására, ezzel segítve a hozzá fordulóknak az egyensúly helyreállítását.

Módszerei:

elmélet és gyakorlat – a tanultak alapján esettanulmányok készítése, mely követi a változás mértékét egy éven keresztül.

Az Ayurvéda Konzulens képzés kerettematikája

I.Történet filozófiájaII.Ayurvéda és a nyugati akadémikus orvoslásIII. Az ayurvéda alapelvei

 1. Az ayurvéda 4 alapvető célja
 2. Az ayurvéda ágai
 3. Az ember felépítése az ayurvéda tanítása szerint
                           Az öt elem –panchamahabhutas                      A test fiziológiája és az öt elem                      Érzékszervek és az öt elemVII. Az ember alkatának meghatározása az ayurvéda szerint                       A három dosa –tridosa                      A tri-dosha megertese                      A vata,pitta,kapha alkatok altípusai                     A dosák jellemző vonásai- testtípus (prakruti) VIII. Mentális alkat típusok  -Gunák
 1. Szövetek és salakanyagok -Dathu-k és Mala-k
                      A hét alapvető szövet -Dathu-k                      A három alapvető salak  -Mala-k
 1. Az anyagcsere irányítója – a belső tűz -Agni
 2. Az ártó emésztetlen ételből keletkezett toxin –Ama
XII. A betegség kialakulása az ayurvéda szerintXIII. A betegségek okai , színterei, a betegségek besorolásaXIII.A betegségek kezelésének fontos ayurvédikus lépései               Betegségek felmérése –diagnosztizálás               A kezelés értelmezése, megelőző feladatok               Konkrét betegségcsoportok fizikai,energetikai,lelki- kezelésük                                                              XIV.A  Pancha karma –az öt tisztító eljárás                 A pancha karma előzetes eljárásai –poorvakarma                 A pancha karma elemei                 Utólagos kezelések- rasayana,és shamana terápiák
 1. További eljárások, gyakorlatok, tanácsok betegségek
                kezelésére, öngyógyításra, megelőzésre  Gonádi rendszer:                  értelmezése, diagnosztikai értéke, betegségek lelki okainak feltérképezése  Csakra rendszer                 értelmezése, funkciói, elakadásai égészséges működésének jellemzői.                 csakrák és a belső elválásztású mirigyek                 csakrák és hangok, színek                 csakrák a pszichológiai fejlődés fényében                 belső gyakorlatok a tiszta energiaáramlás eléréséhez Srota rendszer:                 Sroták a fizikai és az energetikai testekben                 Az energia elakadás okai, kezelésének módozatai Marma értelmezése, terápiás lehetőségei:               A marmák működésének elvei, elakadásának okai, marmákban tárolódó lelki                 blokkok feltárásának lehetőségei. ( 1-72 pont ismertetése )   Étrend:                 Anyagi szubsztanciák természete( íz,minőségek,                       hatás,emésztés utáni hatás,                 Gyógyszerek a konyhából                  Tények az ételekről                  Kompatibilis ételkombinációk                 Inkompatibilis ételkombinációk                     Folyadékok jellegzetességei Gyógynövények használata:                                   Gyógynövény energetika                 Gyógynövények Dosák szerint                 Gyógynövények terápiás hatás szerintBöjt                                                           VegetarianizmusXVI.További módszerek, kezelések az egészség   megtartásáhozXVI./1 módszerek:             Jóga terápia             Légzés terápia              Mantrák, szent igék              MeditációXVI:/2. Kezelések Marma terápia masszázs, akupresszúra-akupunktúra                  – a marma , srota értelmezésének ismétlése                   – marma terápiák:                   – pontok aktiválási módjai-technikái                   – marma terápiák hatásai                   – marmapresszúra, marmaakupunktúraXVII. Lássunk összefüggésekben!XVIII. A marma pontokon megjelenő diszharmóniák, mint elváltozások, a keletkezés folyamán érintett síkokon fellépő diszharmóniák, marma kezelés  módozatai, a kezelés mellé rendelhető pont-specifikus légző és jógagyakorlatok.   XVI. Zárszó: az Ayurvéda szerinti életstílus, mely rendszert teremt életünkben.   ( avagy:az egészséges életmód ayurvédikus megközelítése )Továbbá Eü. Modul Tgy. Modul AMM szakmodul lexikális anyaga Oktatási Portálunkból elérhető, és távoktatásban tanulható.Vizsgái mindhárom modulnak ÁEEK állami vizsgák.Az AMM szakvizsga ( Alternatív Mozgás és Masszázsterápiák ) mind a jóga, mind a masszázs, mind a tanácsadás színterén érvényes kompetenciát biztosítanak.ANTSZ által engedélyezett Rendelőben végzett munkára jogosítanak.Az alternatív paradigmát az Ayurvéda rendszere biztosítja.11/1997. N.M.Rendelet szerint

Kezdés: 2020. október 17-én 10:00 órától

Oktatási napok:

 • október 17 és 18.
 • november 14. és 15
 • december 12. és 13.
 • január 16. és 17.
 • február 13. és 14.
 • március 13. és 14.
 • április 17. és 18.
 • május 15. és 16.

Záró tábor, vizsgák: június 9-től 13-ig

 • 125 000 Ft / félév – (elmélet és gyakorlat)
 • az évközi vizsga ingyenes
 • év végi vizsga 15.000 Ft
 • a tábor költsége vizsgadíjakkal, szállással, étkezéssel 95.000 Ft

A megrendeléskor az első félév fizetendő – részletfizetés lehetséges!

 • kérhető telefonon: 0630 383 2023 vagy e-mailben: info@aryan.hu
 • előleg 65.000 Ft a regisztrációkor, majd a továbbiakban:
  • szeptember 30-ig 60.000 Ft
  • november 15-ig 65.000 Ft
  • január 15-ig 60.000 Ft
  • tábor előleg március 15-ig: 50.000Ft
  • további tábori költség: május 15-ig 45.000Ft

A program fővédnöke:

Riesz István Dr. (Ayu) Hon.
Magyar Ayurvéda Gyógyászati Alapítvány Kht. kuratóriumi elnöke
Garuda Trade Kft. ügyvezető igazgatója

Oktató:

Csizmadia Ágnes ( ayu.phil.tud. szakértő )
Pszichoterapeuta ( Mf.) – természetgyógyász
Az Aryan Természetgyógyász Oktató-és Egészségnevelő Kp. igazgatója

 

II. Ayurvédikus masszázsterápiás kurzusaink

Az ayurvéda konzulens képzésünkön kívül folyamatosan indítunk masszázsterápiás kurzusokat. Gyakorlati oktatás keretein belül I -VI. szintekig. A tananyagok egymásra épülnek, azonban egyenként is felvehetők igény szerint.

Gyakorlat: Ayurvédikus masszázs terápiák I. Abhyanga

Az Ayurvéda egy átfogó szellemi-lelki és a mindennapi élet egészségmegőrzésének tudása. A masszázs egy része ugyan,de általa közelebb kerülhettek az ayurvéda egész rendszeréhez! Az oktatás során kitérünk a betegségek lelki okaira, felismerésére.az alkat szerinti tipizálásra (vata-pita-kapha alkat meghatározásra ) A testet felszabadító tisztításokra ( pancha karma kezelésekre ) A felépítő terápiák lehetőségeire ,mint meditáció,jóga,mantrák,imák,fohászok,táplálkozás….

ayurveda

Röviden egy kis ismertető a masszázsról:

Az egész testet érintő gyógytevékenység. A masszőr olajjal, illetve krémmel bekent testfelületen a kéz különböző részeivel dolgozik. Elméleti alapját a testet behálózó láthatatlan energiavonalak ( sroták ) fogalma képezi. Az indiai filozófiatörténet bizonyítja eredetét.
Az energiavonalakon elhelyezkedő marma pontok szervekkel tartanak kapcsolatot,hasonlóan,mint a kínai akupresszúra pontok. Masszázs alkalmával áttörhetők a pontokban keletkezett gátak, mellyel segíthető az energia újbóli áramlása, az egészségi állapot helyreállítása. Speciális indiai zenére a páciens a terápia során mindvégig meditatív állapotban van. Ebben a zónában a belső fiziológiai folyamatok kiválóan harmonizálódnak.

Kiválóan alkalmas:

– lelki blokkok felismerésére-oldására
– stressz okozta feszültség oldására, testi-lelki harmonizálásra,
– mozgásszervi bántalmak fájdalommentes kezelésére,
– ízületi és gerincbántalmak gyógyítására,
– reumatikus panaszok enyhítésére,
– élénkíti a vér- és nyirokkeringést,
– a test méregtelenítésére,
– az öngyógyító folyamatok aktivizálására.
Tananyag csomagunk elméleti blokkjaiban megtanuljuk a speciális alkatok meghatározását, így mind a masszázs,mind az étrend ,egyedivé válik, valamint a tisztító eljárásokat alkatok,és betegségek szerint. Így a masszázsterápiás eljárások hatékonysága nagymértékben fokozható.

Gyakorlat: Ayurvédikus masszázs terápiák II. szint-Shiroabhyanga masszázs -fej-váll-nyak

Marmamasszázs-Marmapresszúra

marma marma2

A marma pontok elhelyezkedésüket tekintve  az idegek, izmok, inak, erek, csontok, ízületek  feletti helyeken találhatóak. A marmák energia kapuk. Nyitódnak, záródnak. E pontok fel tudják venni a kozmikus energiát, mely a fizikai testben, a srotákban, a nádikon keresztül kering, majd eljut a fizikai test szerveihez, a sejtekhez.

A pontok ismeretében, a terápia ismeretében, melyet e pontokon keresztül végezhetünk, irányítható a prána valamennyi for­mája, amely a testet harmonizálja. Így hosszútávon megőrizhető az egészség, valamint betegségek gyógyulását képesek vagyunk elősegíteni.         A tanfolyamon tanult pontok ingerlése nyitása során a légzőgyakorlatok hatékonysága is emelhető, hiszen a fej, nyak, váll régió pontjainak nyitása nagymértékben javítja a pranayama hatékonyságát

Tananyag csomagunk elméleti blokkjaiban megtanuljuk a speciális alkatok meghatározását, így mind a masszázs,mind az étrend ,egyedivé válik, valamint a tisztító eljárásokat alkatok,és betegségek szerint. Így a masszázsterápiás eljárások hatékonysága nagymértékben fokozható.

Gyakorlat: Ayurvédikus masszázs terápiák III. Udwarthana

udwar udwarthan Biológiai és kompressziós nyirok kezelések 100%-os növényi porokkal .
A terápia több, mint 5000 éves gyógyászati rendszer alapját képezi. Elsősorban a Pitta és a Kapha jellegű toxinok eltávolítását szolgálja. Csodálatos megfiatalodást eredményez a bőrnek, kötőszövetnek, az egész testnek! Kivezeti a felesleges vizeket, zsírokat, élénkíti a vérkeringést, immunerősítő hatású.
A masszázs eljárásoktól eltérően, nem olajakat használunk, hanem speciális gyógynövény őrleményt.
Tananyag csomagunk elméleti blokkjaiban megtanuljuk a speciális alkatok meghatározását, így mind a masszázs,mind az étrend ,egyedivé válik, valamint a tisztító eljárásokat alkatok,és betegségek szerint. Így a masszázsterápiás eljárások hatékonysága nagymértékben fokozható.

Gyakorlat: Ayurvédikus masszázs terápiák IV. Arc Marma masszázs

A marma pontok elhelyezkedésüket tekintve az idegek, izmok, inak, erek, csontok, ízületek feletti helyeken találhatóak. A marmák energia kapuk. Nyitódnak, záródnak. E pontok fel tudják venni a kozmikus energiát, mely a fizikai testben, a srotákban, a nádikon keresztül kering, majd eljut a fizikai test szerveihez, a sejtekhez.
A pontok ismeretében, a terápia ismeretében, melyet e pontokon keresztül végezhetünk, irányítható a prána valamennyi for¬mája, amely a testet harmonizálja. Így hosszútávon megőrizhető az egészség, valamint betegségek gyógyulását képesek vagyunk elősegíteni. arcmarma

Az arc Marma pontjai egyben reflex területek aktív pontjai. A reflexhatás a szervspecifikusságban mutatkozik meg. Egy-egy zóna egy-egy szerv reflexes területe az arcon. A zóna, és a zónában található Marma pontok ingerlése, aktiválása közvetlen ingerhullámot indít az adott szervhez, szervrendszerhez. A kezelés során a pontok energia felvétele sokszorosára növekszik. A megnövekedett energia a célszervhez irányítódik, javítva annak működését. Másodsorban az arcon lévő nyirokspecifikus pontok is aktiválódnak, melyek intenzív nyirokelvezetést indítanak a testben. Az arc Marma masszázsa sok esetben felér egy egész testes masszázs energetikai hatásával.

Tananyag csomagunk elméleti blokkjaiban megtanuljuk a speciális alkatok meghatározását, így mind a masszázs,mind az étrend ,egyedivé válik, valamint a tisztító eljárásokat alkatok,és betegségek szerint. Így a masszázsterápiás eljárások hatékonysága nagymértékben fokozható.

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza a SHOP-ra